dinsdag, 17. juni 2008 - 15:09

'Kijk anders naar jezelf'

Almere

Op donderdag 19 juni organiseert Bibliotheek Almere in de bibliotheekvestiging Almere Haven de interactieve workshop: “Kijk anders naar jezelf�.

Tijdens de workshop, gegeven door performance improver Brigitte Hulscher, wordt een kijkje genomen in je eigen keuken op het gebied van Wie je bent, wat je echt wilt, wat je belemmerende overtuigingen zijn en hoe je koers houdt en leider over jezelf blijft. De workshop begint om 20.00 uur en de gratis kaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenservicebalies van de Almeerse bibliotheekvestigingen.

Workshop
In de workshop “Kijk anders naar jezelf� ontdekken de deelnemers wat ‘anders kijken’ is.
Iedereen bekijkt de wereld door een andere bril. Die bril wordt mede bepaald door onze cultuur, afkomst en meegekregen overtuigingen. Zo gaat het in discussies over diverse thema’s ook niet over wie gelijk heeft maar is de vraag wie geluk heeft interessanter.

En geluk is keuzes maken die passen bij hart, hoofd, lichaam en geest.
Overtuigingen kunnen dit ‘kiezen met het hart’ danig in de weg zitten.
Terwijl overtuigingen niets anders zijn dan aannames, opvattingen en meningen die een waarheid zijn geworden en die ingeruild kunnen worden door andere helpende overtuigingen of gedachten.

Overtuigingen leiden tot patronen. Soms helpend, soms hinderlijk. Als bijvoorbeeld de baan die je hebt niet meer past bij je hart houdt de gehechtheid aan het comfort van de zekerheid (het patroon) de verandering tegen.

Patronen herkennen en doorbreken is lastig. Iedereen heeft ze, 98% onbewust automatisch. In deze workshop wordt dit duidelijk en ook hoe een patroon herkend en doorbroken kan worden. Door inzicht meer uitzicht! En dat gebeurt bij ‘anders kijken’.

De workshop “Kijk anders naar jezelf� is gebaseerd op de principes van leiderschapsontwikkeling van Stephen Covey, “The Work� van Byron Katie en de logische niveaus van Batesone.

Brigitte Hulscher is werkzaam als consultant, trainer en coach voor persoonlijke leiderschapsontwikkeling, cultuurverandering en performance verbetering van mens, stad en bedrijf. Haar drijfveer is de kennis, ervaring en inzichten over ‘persoonlijk leiderschap’ en ‘waardevol werken en leven’ verder onder de aandacht te brengen.
Provincie:
Tag(s):