donderdag, 24. januari 2008 - 19:28

Leerlingen Alfa college assisteren bij IN2Athletics

Groningen

Vrijdag 25 januari wordt voor de derde maal het grootste indoor scholen atletiekevenement van Europa gehouden in Martiniplaza in Groningen. De organisatie is in handen van IN2Athletics. Op deze dag gaat een recordaantal van 1.010 kinderen hoog-springen, kogelstoten, verspringen en lange afstand, sprint en estafette lopen. Maar liefst 85 deelnemers van het Alfa-college, van de opleidingen Sport & Bewegen, assisteren bij dit evenement.

De winnaars van de atletiekonderdelen komen op zaterdag 26 januari terug om tijdens het Bart Kappenburg Gala te strijden tegen niemand minder dan Rutger Smith. De scholenatletiekdag is gekoppeld aan Indoor Atletiek Groningen, het nationale indoor kampioenschap voor de junioren en senioren.

De 85 sportstudenten hebben tijdens gymlessen op de scholen zelf atletiekles gegeven. Hierbij hebben ze gebruik gemaakt van het Fun In Athletics lespakket om de kinderen goed voor te bereiden op deze atletiekdag. Op de dagen zelf begeleiden zij de kinderen bij de vele activiteiten en zorgen ze ervoor dat de kinderen op het juiste moment aan de juiste activiteit meedoen.

De 1.010 deelnemers zijn leerlingen van veertien scholen uit de stad Groningen, van deze scholen zijn er vijf uit een zogenaamde Bslim-wijk. Dit is een project van de gemeente om sport te stimuleren in de wijken.
Provincie:
Tag(s):