zaterdag, 19. april 2008 - 7:02

Politie houdt tientallen supporters aan in Anrhemse binnenstad

Arnhem

In de Arnhemse binnenstad heeft de politie vrijdagavond ongeregeldheden met voetbalsupporters op de Korenmarkt in de kiem weten te smoren. Een agent en een supporter liepen daarbij verwondingen op. De politie heeft enkele tientallen aanhoudingen verricht.

Een groep voetbalsupporters van SC Cambuur uit Leeuwarden streek rond half acht in Arnhem neer nadat ze in Maastricht waren weggestuurd. Kort daarna dreigde een confrontatie met Vitesse-supporters. Cambuur speelde vrijdag tegen MVV in Maastricht, maar door de rechter was afgelopen woensdag in een kort geding bepaald dat dat zonder publiek zou plaatsvinden. Desondanks was een groep Cambuur-supporters naar Maastricht getrokken maar werd daar weer naar huis gestuurd. Op de terugweg streek de groep rond half acht neer in de Arnhemse binnenstad.

Openlijke geweldpleging
Rond half negen dreigde een confrontatie met vermoedelijk Vitesse-supporters bij een horecazaak aan de Korenmarkt. Door tijdig ingrijpen kon dit door de politie worden verijdeld. Wel werden diverse vernielingen aangericht in de zaak, zo sneuvelden diverse ruiten. Een agent werd geraakt door een asbak, waarmee gegooid werd. In de horecazaak raakte een van de Cambuur-supporters gewond, hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Bijstand
De politie wist met bijstand van collega’s uit de districten Rivierenland en West-Veluwe Vallei en de politieregio’s Noord- en Oost Gelderland en Gelderland-Zuid de groep Cambuur-supporters onder controle te krijgen, waarna alle bezoekers van de zaak werden aangehouden op verdenking van onder meer openlijke geweldpleging. Het ging daarbij om zo’n 65 personen. Omstreeks kwart over tien keerde de rust op de Korenmarkt terug.
Provincie:
Tag(s):