woensdag, 5. maart 2008 - 22:38

Politiedocumenten in weiland aangetroffen

Rheden

De politiedocumenten die onlangs werden gevonden in een weiland nabij Rheden, zijn daar terechtgekomen nadat ze vermoedelijk tijdens het transport van het politiegebouw aan de Westervoortsedijk naar een papiervernietigingsbedrijf, waren weggewaaid. Een onderzoek heeft dit uitgewezen.

Het gaat om drie bekeuringen en twee algemene documenten (zonder persoonsgegevens). Vermoedelijk zijn de bonnen bij het inladen niet helemaal in de vrachtwagenbak gekomen, maar tussen de klep en de bak zelf. Tijdens het lossen zijn de documenten vermoedelijk weggewaaid.

De bonnen zijn abusievelijk in deze stroom van algemene en niet-vertrouwelijke te vernietigen documenten terechtgekomen. De procedure is echter dat deze documenten (met vertrouwelijke informatie) terecht hadden moeten komen in de afvalverwerkingstroom van vertrouwelijke documenten. Deze worden opgehaald door speciale vrachtwagens, waarna de documenten op de verwerkingslocatie direct worden gestort in een papierversnipperaar (onder toezicht van camera’s).

De politie erkent dat er fouten zijn gemaakt. De politie beschouwt dit voorval dan ook als een incident.

Niettemin worden intern de afspraken rond de verwerking van vertrouwelijke documenten nog eens onder de aandacht van de medewerkers gebracht. Bovendien zijn de afspraken met het papierverwerkingsbedrijf nog eens doorgenomen.
Provincie:
Tag(s):