maandag, 14. januari 2008 - 20:43

Scholen in Drenthe starten met Technasium

Regio

Een netwerk van scholen in de provincie Drenthe start met ingang van volgend cursusjaar met een technasium leerstroom. Het Hondsrug College uit Emmen, SG de Nieuwe Veste uit Coevorden, het Roelof van Echten College uit Hoogeveen en RSG Stad en Esch uit Meppel hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk een technasiumnetwerk vorm te geven. Er zijn gesprekken gaande met een vijfde school.

Het technasium geeft op een uitdagende en motiverende manier vorm aan het onderwijs binnen bèta en techniek. Nieuw aan de formule is de introductie van het vak Onderzoek en Ontwerpen. Een vak dat is opgebouwd uit projectopdrachten, gebaseerd op de praktijk van bèta en technische beroepen die in het verlengde liggen van havo, vwo, hbo en technische universiteiten.

Het technasium heeft vijf herkenbare doelstellingen:

- onderzoek en ontwerpen aanbieden als examenvak
- samenwerken met bedrijfsleven en hoger onderwijs
- de didactiek richten op het combineren van denken en doen
- het inrichten van een speciale werkplaats voor het technasium
- het ontwikkelen van een herkenbare cultuur gericht op
de moderne wereld van bèta en techniek.

Binnen het Technasium worden leerlingen niet alleen beoordeeld op het eindresultaat, maar ook op proces en groei in persoonlijke ontwikkeling. Deze groei ligt op het gebied van onderzoeks- en ontwerpcompetenties.

Het Technasium werkt samen met Hogeschool Drenthe, TU Twente, RUG Groningen, gemeente en Provincie, Technomatch en natuurlijk het bedrijfsleven.

De kennismaking met het Technasium vindt plaats in de brugklas, waarna er op zowel havo- als vwo-niveau voor gekozen kan worden.

Ouders kunnen meer informatie over het Technasium krijgen tijdens de open dagen van de scholen.
Provincie:
Tag(s):