donderdag, 26. juni 2008 - 10:54

Scholen leren omgaan met homoseksualiteit

Amsterdam

Amsterdam stelt extra middelen beschikbaar om antisemitisme, islamofobie en homofobie in het voortgezet onderwijs blijvend tegen te gaan. De aanpak moet ervoor zorgen dat scholen zelf in staat zijn om diversiteit en omgangsvormen bespreekbaar te maken. Begeleiding van scholen, training voor docenten en voorlichting door het COC over homoseksualiteit maken deel uit van de aanpak.

Ook wordt een HLTB-netwerk (homo, lesbisch, transgender biseksueel) van docenten en leerlingen opgezet om vanuit het onderwijs en de jeugd een bijdrage te leveren aan een grotere participatie en acceptatie van deze groepen onder Amsterdamse jongeren.

Afgelopen jaar hebben meer dan 40 Amsterdamse scholen meegewerkt aan een brede aanpak om antisemitisme, islamofobie en homofobie in het voortgezet onderwijs tegen te gaan. Dit gebeurt onder meer door begeleiding van scholen, training voor docenten en voorlichting aan leerlingen. Hierbij wordt onder andere samengewerkt met de Anne Frank stichting en het COC Amsterdam.

De aanpak is erop gericht om te zorgen dat scholen zelf de expertise over diversiteit en omgangsvormen in huis krijgen. Hierbij worden bestaande structuren en netwerken van de scholen gebruikt. Docenten en leerlingen leren zo om vraagstukken over homoseksualiteit, antisemitisme en angst voor de islam bespreekbaar te maken in een veilige en respectvolle omgeving.
Provincie:
Tag(s):