donderdag, 6. november 2008 - 23:16

Twente ongelukkig ten onder

(Elfvoetbal) FC Twente heeft in de groepsfase van de UEFA Cup een ongelukkige nederlaag geleden. Op bezoek bij Manchester City speelden de Enschedeërs een goede wedstrijd, maar verloren wel met 3-2.

Twene begon ietwat onzeker aan het duel, waardoor de beginfase voor de thuisploeg was. Door slorig balverlies van Edson Braafheid, kwam Manchester City al na twee minuten op voorsprong door een treffer van Shaun Wright-Phillips.

Een cadeautje van Manchester City bracht de ploeg van Steve McClaren vervolgens terug in de wedstrijd. Eljero Elia (foto) pikte een afvallende bal op het middenveld op, liep door richting doelman Joe Hart en schoot overtuigend binnen: 1-1.

Na de gelijkmaker kwam Twente een stuk beter in de wedstrijd. Toch bleven de beste kansen voor de Engelsen, die vlak na rust opnieuw op voorsprong kwamen. De Braziliaan Robinho schoot de bal vanaf twintig meter in de kruising en liet doelman Sander Boschker daarmee kansloos: 2-1.

Toen invaller Benjani Mwaruwari enkele minuten later een derde Engelse treffer maakte, leek de wedstrijd beslist. Een rake kopbal van Robbie Wielaert deed de hoop op een punt echter weer leven. Vooral Youssouf Hersi en Stein Huysegems kregen in het restant van het duel nog een aantal grote kansen op een gelijkmaker, maar wisten niet te scoren. Ook Manchester City trof geen doel meer, ondanks twee schoten op de paal van Robinho, waardoor het hardwerkende Twente met 3-2 verloor.