donderdag, 3. juli 2008 - 16:58

Vakantierit uit te houden dankzij DVD-speler

Amsterdam

De massale vakantie-uittocht gaat beginnen, de ‘zwarte zaterdagen’ staan voor de deur. Hitte, filerijden, jengelende kinderen die zich op de achterbank vervelen… Maar gelukkig zijn er draagbare DVD-spelers, vinden de Nederlanders. Die nemen ouders de zorg weg hun kroost continu te moeten vermaken tijdens de lange rit (39 procent). Het maakt de autoreis een stuk aantrekkelijker, zegt bijna een kwart van de Nederlanders (23 procent).

Volgens één op de zeven Nederlanders lijkt de autorit zonder de DVD-speler zelfs twee keer zo lang te duren. Dit blijkt uit een representatief onderzoek naar vakantiebeleving onder vijfhonderd Nederlanders in opdracht van consumentenelektronicaspecialist ElectronicPartner (EP:).

Terwijl de DVD-speler de kinderen vermaakt, wijst het navigatiesysteem de Nederlanders de weg naar de plek van de vakantiebestemming (46 procent). Ondanks dat tweederde dit systeem volledig vertrouwt, kan 44 procent het niet nalaten om de route aan een grondige inspectie te onderwerpen. Als echte zekerheidzoekers pakken zij de landkaart er ook nog eens bij, of raadplegen ze een routebeschrijving via internet.

Dat het navigatiesysteem zo populair is, heeft wellicht ook te maken met de stem van het systeem. Eén op de acht vindt deze zo prettig, dat ze liever naar hun navigatie-systeem luisteren dan naar de stem van de partner.
Categorie:
Tag(s):