woensdag, 29. oktober 2008 - 21:31

Verdachte meldt zich na uitzending in Bureau Brabant

Tilburg

Een 24-jarige man uit Tilburg kwam zich dinsdagavond 28 oktober melden in het politiebureau Wilhelminapark. Hij verklaarde dat hij de uitzending van Bureau Brabant op 27 oktober 2008 had gezien over een mishandeling in een stadsbus van Veolia. Daarbij werden beelden getoond van de dader. De man herkende zichzelf overduidelijk en kwam zichzelf aangeven. Hij werd gearresteerd en verhoord. Daarna is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De mishandeling vond plaats op woensdag 9 juli 2008 aan het eind van de middag. Het 60-jarige slachtoffer uit Gilze was in Tilburg in de bus gestapt en gaat naast zijn latere belager gaan zitten. Er ontstond ruzie omdat het slachtoffer de tas van zijn belager opzij had gelegd. De tas lag namelijk op een (laatste) vrije stoel. Bij een volgende halte stapte de verdachte uit, maar niet voordat hij de 60-jarige man een aantal klappen had gegeven. Het slachtoffer liep daarbij twee losse tanden en letsel aan zijn gezicht op. Hij moest voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis. Bovendien sneuvelde zijn bril tijdens het incident.

Aan de hand van de bewakingsbeelden stelde de politie een onderzoek in, wat niet leidde tot herkenning van de verdachte. Vervolgens werden de beelden beschikbaar gesteld aan het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Dit leidde tot de oplossing van het misdrijf.
Provincie:
Tag(s):