maandag, 10. november 2008 - 16:00

Vijf gewonden bij uitslaande brand in woning boven winkel

Dordrecht

Bij een uitslaande brand in een woning aan de Voorstraat in Dordrecht zijn maandagmiddag 5 personen lichtgewond geraakt. Één vrouw sprong uit het raam en één man klom aan de achterzijde van het pand langs de regenpijp naar beneden.

De slachtoffers, allen in de leeftijd van 22 tot 37 jaar oud, zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

Rond 15.30 uur kwam bij de brandweer een melding binnen van een uitslaande brand. Daar aangekomen bleek een 24-jarige vrouw aan de voorzijde van het pand uit de woning te zijn gesprongen. Aan de achterzijde van het pand klom op datzelfde moment een 30-jarige man uit de woning via de regenpijp naar beneden. De overige drie slachtoffers konden ook het pand verlaten. Alle slachtoffers zijn met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht. De brandweer is met 3 blusvoertuigen en 2 restvoertuigen, 30 man personeel, actief betrokken bij het incident. Het betreft een uitslaande brand waarbij op dit moment voor één naastgelegen pand ook wordt gevreesd. De brand is nog niet meester. Omwonenden zijn opgevangen op het politiebureau aan de Wijnstraat in Dordrecht. Vanuit de gemeente worden de omwonende geïnformeerd over hun woning en de eventuele huisvesting.

De politie heeft de omgeving afgezet om de hulpdiensten hun werk te laten doen.

Slachtofferzorg is op dit moment op het politiebureau aanwezig. Hoe de brand is ontstaan moet nog worden onderzocht. De prioriteit ligt op dit moment bij het onder controle krijgen van de brand en de opvang van de omwonenden.
Provincie:
Tag(s):