vrijdag, 8. augustus 2008 - 22:30

Vlinders kijken tijdens een nachtvlinderexcursie

Annen

Staatsbosbeheer organiseert op donderdagavond 14 augustus een nachtvlinderexcursie. Onder begeleiding van de boswachter en nachtvlinderdeskundigen kunnen de deelnemers kennis maken met de verschillende soorten nachtvlinders die in het Kniphorstbosch voorkomen. De excursie vangt aan om 22.00 uur vanaf het Hunebed D8 in het Kniphorstbosch. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Satijnvlinder, gammauil, doodshoofdvlinder en halvemaanvlinder, allemaal nachtvlinders met een bijzondere naam. Hun uiterlijke verschijning zie je niet zo vaak, maar is al even bijzonder. De boswachter heeft een wit scherm mee en een felle lamp, waardoor vlinders aangetrokken worden. Ze worden gevangen op het scherm om ze eens goed te kunnen bekijken. De boswachter vertelt er een en ander over en dan worden ze verderop weer losgelaten. Wanneer je al die verschillende soorten nachtvlinders met hun kleuren ziet, gaat er een nieuwe wereld voor je open!
Honden zijn niet welkom tijdens deze excursie.


Datum: donderdagavond 14 augustus
Starttijd: 22.00 uur
Duur: tot ongeveer 02.00 uur ’s nachts.
Startplaats: Hunebed D8 in het Kniphorstbosch. Neem de weg Schipborg - Anloo. Sla voor het landgoed een zandpad in naar rechts tot aan parkeerplaats bij fietstunnel richting Annen.
Provincie:
Tag(s):