dinsdag, 8. juli 2008 - 20:21

Werkzaamheden kruising Veluwedreef

Almere

Zondag 13 juli starten de werkzaamheden aan de kruising Veluwedreef – Hagevoortdreef – Bunuellaan. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd en het (bestemmings)verkeer wordt daarom omgeleid. De diverse omleidingen staan aangegeven. De werkzaamheden duren ongeveer tot en met zondag 27 juli 2008.

Werkzaamheden uitgevoerd in twee fases
De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd en daarvoor wordt de kruising in twee werkvakken ingedeeld. Per fase wordt een wegvak afgesloten en wordt het doorgaande verkeer over de andere rijbaan geleid. Gedurende de gehele periode wordt zowel de Bunuellaan als de Hagevoortdreef afgesloten voor al het verkeer dat over de Veluwedreef rijdt.
De eerste fase betreft het wegvak aan de zijde van de Hagevoortdreef;
de tweede fase betreft het wegvak aan de Bunuellaan (zie tekening Fase 1 en Fase 2).

Omleidingen
Verschillende omleidingen worden aangegeven om de te verwachten verkeersoverlast te verlichten:
Zo wordt het verkeer komende uit richting Lelystad zoveel mogelijk omgeleid via de Tussenring en de Vrijheidsdreef en het verkeer komende uit richting Zeewolde wordt zoveel mogelijk omgeleid via de A6, de Tussenring en de Vrijheidsdreef.

Verder wordt het verkeer komende uit richting Almere Haven omgeleid via de Paralleldreef, Havendreef, Stedendreef en Waddendreef en
het verkeer komende uit richting Amsterdam wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Hogering en Markerdreef.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen en afvoeren van de bestaande asfaltverharding, op hoogte brengen van de funderingslaag en de weg weer voorzien van een nieuwe asfaltverharding. Hierdoor behoren de verschillende glooiingen en scheuren tot het verleden.

Verder wordt de bestaande linksaf-voorsorteerstrook op de Veluwedreef naar de Hagevoortdreef verlengd. Voorafgaand, in de week voor de feitelijke werkzaamheden, worden voorbereidende werkzaamheden (ook
’s nachts) uitgevoerd. Hiervan kan het verkeer enige hinder ondervinden. Na zondag 27 juli worden nog enkele dagen opruimwerkzaamheden verricht.
Provincie:
Tag(s):