donderdag, 17. januari 2008 - 20:08

Wie verzint een naam voor de Skuddeschapen?

Oss

Sinds dinsdag 15 januari heeft NME-Centrum en kinderboerderij ‘De Elzenhoek’ er een nieuwe diersoort bij; het skuddeschaap. Van dit bijzondere kleine schapenras zijn er slechts circa 1000 in Europa. Skuddeschapen behoren dan ook tot de zeldzame huisdierrassen.
Drie skuddeschapen in drie verschillende kleurslagen hebben op de kinderboerderij een nieuw thuis gekregen. De unieke schapen zijn dagelijks door de bezoekers te bewonderen in de weide van de kinderboerderij.

Omdat de drie skuddeschaapjes nog geen naam hebben, worden kinderen opgeroepen om een leuke naam verzinnen voor de drie nieuwelingen. Tot en met 31 januari 2008 kunnen de namen via de website Elzenhoek ingezonden worden. Vergeet niet je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer te vermelden, want de winnaar ontvangt een kleine verassing!

De nieuwe skuddeschapen zijn tussen de één en twee jaar oud. Hoogstwaarschijnlijk zijn de ooien alledrie drachtig. Dit zou betekenen dat eind april, begin mei skuddelammetjes geboren zouden kunnen worden op de boerderij. De skuddeschapen zijn afkomstig van een liefhebber uit Brabant die aangesloten is bij de Stamboek Fokkervereniging Skuddeschaap.
Provincie:
Tag(s):