vrijdag, 23. mei 2008 - 22:04

Winkeldiefstal escaleert in vechtpartij

Dordrecht

De politie heeft op donderdagavond 22 mei een 34-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en mishandeling. De vrouw stal in het bijzijn van een nog onbekende vrouw zo’n 11 flesjes babyshampoo/crème in een supermarkt aan het Van Oldenbarneveltplein. Dit gebeurde met een geprepareerde tas.

Het winkelpersoneel had de diefstal door en schakelde de beveiliging die de vrouw achterna ging. Er ontstond veel commotie waarop er een vechtpartij uitbrak op de Savornin Lohmanweg. Een agent ging er op af en wilde de partijen scheiden. Hij werd hierbij tegengehouden door een 14-jarig meisje uit Dordrecht. Zij belemmerde de diender de doorgang en schold hem uit. De politieagent wist bij de 34-jarige vechtende vrouw te komen en haar met gepast geweld onder controle te krijgen. Met behulp van toegesnelde collega-agenten kon de situatie onder controle worden gebracht.

Andere met elkaar vechtende personen vluchtten bij het zien van de politie. De 14-jarige tiener werd aangehouden wegens belediging van een ambtenaar in functie en het niet voldoen aan een bevel. Na verhoor werd zij weer heengezonden. De winkeldievegge is in verzekering gesteld. Verschillende personen waaronder winkelpersoneel en beveiliging zijn voornemens aangifte te doen wegens bedreiging cq mishandeling.

Onderweg terug lopend naar de betreffende supermarkt werd een agent nog beschoten met een balletjespistool. Het wapen werd in beslaggenomen en tegen de knul – een 21-jarige man – wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):