vrijdag, 10. april 2009 - 16:04

17 en 15 jaar cel voor liquidatie op parkeerterrein A4

Haarlem

De Rechtbank Haarlem heeft op vrijdag 10 april twee mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van zeventien jaar en vijftien jaar wegens de moord op een 47-jarige man. Het delict vond plaats op een parkeerplaats van het aan de A4 gelegen brugrestaurant op 13 februari 2007. Dit heeft de rechtbank vrijdag laten weten.

De rechtbank acht bewezen dat verdachte S.S., nadat hij bivakmutsen had aangeschaft, samen met anderen die hij had opgehaald in een bestelbus, is gereden naar de parkeerplaats van het aan de oostzijde van de A4 in de gemeente Haarlemmermeer gelegen brugrestaurant.

Daar hebben zij ruim vijf uur in die bus gewacht en heeft S.S. die bus steeds dichter bij de auto van het latere slachtoffer geparkeerd. Toen het slachtoffer in de richting van zijn auto liep, zijn twee mededaders met bivakmutsen en tenminste één vuurwapen vanuit de zijkant van de bus via een schuifdeur naar het slachtoffer gelopen.

Na een korte worsteling is hij door één van die mededaders met een opzetschot in het hoofd geschoten, waaraan hij ter plekke is overleden. Direct hierna zijn de daders met de door S.S. bestuurde bus weggereden.

De rechtbank stelt vast dat het hier gaat om een kennelijk goed voorbereide afrekening. Het slachtoffer is in koelen bloede geliquideerd op een parkeerterrein waar meerdere personen aanwezig waren die daardoor getuige zijn geweest van een beangstigende situatie.

De rechtbank is van oordeel dat de rechtsorde hierdoor zeer ernstig is geschokt en dat langdurige gevangenisstraffen op zijn plaats zijn.

De rechtbank heeft S.S. als organisator van de moord en voor de bij hem aangetroffen springstof, wapens en munitie en ruim 30 kilo XTC-pillen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar.

De rechtbank heeft de schutter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. De derde verdachte is vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord. Zij is veroordeeld voor het bezit van wapens en verdovende middelen.
Provincie:
Tag(s):