donderdag, 25. juni 2009 - 20:24

A2 in Maastricht vervangen door 'Groene Loper'

Maastricht

De ondertunneling van de A2 in Maastricht zal worden uitgevoerd door Avenue2. Dit heeft minister Eurlings van Verkeer namens de stuurgroep donderdag bekend gemaakt.

Met dit gunningsbesluit is gekozen voor het plan de ‘Groene Loper’ en wordt duidelijk hoe de snelweg in de toekomst onder de grond gaat en de leefkwaliteit in Maastricht-oost totaal verandert. In de Stuurgroep A2 Maastricht werken samen het ministerie van Verkeer en Waterstaat, gemeente Maastricht, Provincie Limburg en gemeente Meerssen.

Minister Eurlings toonde zich opgetogen over de keuze: “De A2 is een zeer belangrijke route voor het doorgaande verkeer naar België en Duitsland. Dit project lost een groot verkeersprobleem van dit land op en smeedt deze dierbare stad weer tot één geheel."

Het project de ‘Groene Loper’ bestaat onder meer uit een groen, recreatief lint voor fietsers en voetgangers dat zich van Vaeshartelt naar Céramique door de stad slingert. Onder de grond zal een gestapelde tunnel met 2x2 tunnelbuizen worden aangelegd met een lengte van 2,3 kilometer. Op de tunnel komt een rustige, sociaal veilige parklaan, alleen voor bestemmingsverkeer. Verder zal er een volledige verknoping worden gerealiseerd van de A2 en A79

Het consortium Avenue2 bestaat uit: Strukton Civiel Projecten, Strukton Bouw & Vastgoed, Ballast Nedam Infra, Ballast Nedam Ontwikkelings-maatschappij en wordt daarbij ondersteund door o.a. ARCADIS Nederland, West8 Urban Design & Landscape Architecture, dGmR en Bex*communicatie.
Provincie:
Tag(s):