maandag, 6. juli 2009 - 13:46

A7 bij Sneek dicht om onderzoek naar waterlekkage in tunnel

Sneek

Maandagavond laat Rijkswaterstaat (RWS)door een specialistisch bedrijf nader onderzoek doen naar de lekkage in de Prinses Margriettunnel in de A7 bij Sneek. Daarvoor moet de A7 richting Joure helemaal worden afgesloten. ‘Dat gebeurt in de loop van maandagmiddag’, meldt RWS maandag.

Alle verkeer gaat dan over de andere rijbaan. Er is tijdens dit onderzoek en de mogelijk aansluitende reparatie slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/u.

Bij een succesvol verloop van de reparatie, kan de weg in de loop van dinsdag 7 juli weer helemaal worden opengesteld.

Lekkage
Vorige week donderdag bleek dat er door een lekkage water in de tunnel liep. Het asfalt was op enkele plaatsen zelfs 15 cm omhoog gedrukt. Sinds die tijd is zowel de vluchtstrook als de rechterrijstrook richting Joure afgesloten met het oog op de verkeersveiligheid.

Het onderzoek afgelopen vrijdag heeft aangetoond dat het zeer vermoedelijk gaat om een lekkende voeg tussen de middelste twee van de in totaal vier betonnen tunneldelen.

Maandagavond wordt eerst nader onderzoek gedaan. Een proefinjectie met contrastvloeistof moet duidelijk maken of er inderdaad een lek in de voeg zit. Als dat zo is, dan wordt dit direct gerepareerd, mocht dit niet het geval zijn dan volgt nader onderzoek.

De reparatie bestaat uit het op verschillende plaatsen injecteren van de voeg met speciale kit.
Provincie:
Tag(s):