dinsdag, 16. juni 2009 - 21:22

Acties in het openbaar vervoer in Gelderland

Gelderland

Voor 10 euro vijf dagen reizen door Gelderland en een gratis ov-chipkaart, inclusief 10 euro reistegoed, voor Gelderse 65-plussers en jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Met deze en andere acties wil de provincie Gelderland het gebruik van het openbaar vervoer vooral onder jongeren en ouderen stimuleren.

In totaal trekt de provincie ruim 1.700.000 euro uit voor alle acties.

De Tienertoer geldt voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Zij kunnen voor 10 euro vijf dagen reizen tijdens de zomervakantie. De kaart geldt voor alle bus- en treindiensten waarvoor de provincie verantwoordelijk is en start nog deze zomer.

Gelderland speelt ook in op de introductie van de ov-chipkaart. Met name onder oudere inwoners verwacht de provincie aanloopproblemen. Om de oudere Gelderlanders te helpen wil de provincie hen een gratis chipkaart aanbieden, met daarop voor 10 euro aan reistegoed. Bovendien zal Gelderland een experiment starten waarbij oudere ervaren gebruikers van het openbaar vervoer gekoppeld worden aan minder ervaren reizigers. In Duitsland zijn hiermee goede resultaten behaald.

Dat kinderen tussen de 4 en 11 jaar gratis met hun ouder(s) mee mogen reizen per bus is nog niet bekend genoeg. Via een campagne wil de provincie dit veranderen. Bovendien kunnen kinderen na hun 11e jaar ook een gratis ov-chipkaart krijgen, met daarbij de 10 euro reistegoed.

Ook via de scholen werkt Gelderland aan meer bekendheid voor het openbaar vervoer. In het Rivierengebied is onlangs een lespakket geïntroduceerd. Dit lespakket wordt uitgebreid naar andere delen van Gelderland.
Provincie:
Tag(s):