dinsdag, 29. september 2009 - 21:05

Afsluiting N371 tussen Assen en Smilde

De provincie Drenthe sluit in de week van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 9 oktober 2009 twee weggedeelten van de N371 af voor al het verkeer.

Eerst is het gedeelte van de Norgerbrug tot aan de Grietmansbrug, ten zuiden van Bovensmilde, aan de beurt. Die wordt van maandag 5 oktober, 6.00 uur tot en met woensdag 7 oktober, 23.00 uur afgesloten. De tweede afsluiting is vanaf de Grietmansbrug tot aan de Jonkersbrug. Dit deel is afgesloten van woensdag 7 oktober, 6.00 uur tot en met vrijdag 9 oktober, 23.00 uur. De afsluiting van deze twee gedeelten is nodig om de overlast voor het verkeer zo kort mogelijk te laten duren. Later volgt nog een afsluiting van het deel tussen de Jonkersbrug en de Polakkenbrug. Tot en met 13 november 2009 voert de provincie Drenthe werkzaamheden uit aan de N371 op het gedeelte tussen Assen en Smilde. De omleidingsroutes staan met borden aangegeven.

Op het hele traject tussen Assen en Smilde komt een nieuwe asfaltlaag en nieuwe markering én wordt de weg verbreed tot 6,60 meter. Direct worden ook een aantal knelpunten op de route aangepakt om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo worden bij de Polakkenbrug en de Meester Sickensbrug de voorsorteervakken voor rechtsafslaand verkeer weggehaald. Bij de andere bruggen komen witte vlakken om de gebruikers extra te attenderen op de verkeerssituatie. Bij de kruisingen buiten de bebouwde kom gaat de maximumsnelheid omlaag tot 60 kilometer per uur. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in een aantal fasen uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):