zondag, 3. mei 2009 - 19:50

Auto's en kliko in vlammen

Nieuwegein

Twee jongemannen zijn op zaterdagochtend 2 mei aangehouden op verdenking van brandstichting. Rond 03.45 uur kreeg de politie de melding van een autobrand op de Rijnenborghstraat. Politie en brandweer gingen ter plaatse. Het bleek vermoedelijk om brandstichting te gaan. Rond 04.05 uur kwam ook een melding van een autobrand binnen, maar nu op de Ruiterstede. Ook hier bestaat een vermoeden van brandstichting.

Rond 04.30 uur kwam de melding binnen dat een kliko op de Visarendsingel in brand stond. Politie en brandweer gingen ter plaatse en agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij spraken zij met enkele passanten, die twee jongens met een jerrycan hadden zien lopen. Het tweetal werd bij een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. Uit verder onderzoek wisten de agenten de identiteit van de twee verdachten te achterhalen, twee jongemannen van 18 en 20 jaar uit Nieuwegein.

De twee verdachten zijn zondagochtend beiden in hun ouderlijke woning aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt voor welke brand c.q. branden het tweetal verantwoordelijk is.
Provincie:
Tag(s):