zaterdag, 30. mei 2009 - 23:12

Bea Sneep na 300 kilometer rollen weer thuis

Bea Sneep uit Erica en haar hond Stennis zijn zaterdag op feestelijke wijze binnen gehaald bij de Stichting Personal Service Dogs (PSD) in 2e Exloërmond.

Bea en Stennis werden bij de thuisbasis van de stichting aan het Zuiderdiep in 2e Exloërmond verwelkomd door ondermeer Kamerlid Marjo Berkman, wethouder Frits Alberts, die namens de gemeente Borger-Odoorn een cheque van 1500 euro voor de stichting aan Bea overhandigde en een grote groep mensen die betrokken zijn bij PSD zoals gehandicapten die al een opgeleide PSD hond hebben, trainers, sponsoren en andere belangstellenden.

De reden voor deze feestelijke intocht was dat Bea drie weken geleden is begonnen aan een tocht van driehonderd kilometer per handbewogen rolstoel vanaf het Binnenhof in Den Haag naar 2e Exloërmond.

Stennis heeft haar bazin de hele tijd begeleidt. Bea, die lijdt aan Post Traumatische Distrofie na een achillespeesbreuk tijdens het sporten, wilde met deze actie aandacht te vragen voor de problematiek rond de vergoeding van de hulphonden aan gehandicapten. De zorgverzekeraars hebben namelijk plannen om de vergoedingregeling die er nu is voor dit soort hulphonden per 1 januari te beëindigen.

Bea wilde ook met deze actie geld in zamelen voor de Stichting Personal Service Dogs in 2e Exloërmond. Stichting Personal Service Dogs is een gespecialiseerd opleidingsinstituut in de provincie Drenthe, waar hulphonden voor motorisch gehandicapten uit heel Nederland opgeleid worden.

Per jaar wil de stichting ongeveer de twintig hulphonden overdragen. Deze honden worden aan de motorische gehandicapten kosteloos in bruikleen gegeven om het leven van gehandicapten gemakkelijker te maken.

De organisatie had tot slot nog een grote verrassing voor Bea in petto namelijk een rit met een zijspan door de omgeving, één van haar grootste wensen. Hoeveel de actie van Bea heeft opgebracht is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):