dinsdag, 16. juni 2009 - 21:31

Bejaarde door misdrijf om het leven gebracht

Meppel

Maandagnacht is in het woon- en zorgcentrum De Stouwe aan de Reestlaan in Meppel een 88-jarige bewoonster levenloos aangetroffen in haar kamer. De politie gaat uit van een misdrijf en is een onderzoek gestart.

Medewerkers van het forensisch opsporingsteam zijn momenteel bezig met een sporenonderzoek. Het onderzoek zal vandaag nog worden uitgebreid met een buurtonderzoek. Ook wordt de mobiele eenheid vanmiddag ingezet om het gebied rondom het woon- en zorgcentrum zorgvuldig te onderzoeken. Er is nog niet bekend wanneer de eerste onderzoeksresultaten bekend zijn.

Vanochtend zijn medebewoners persoonlijk geïnformeerd over de gebeurtenis. Slachtofferhulp en bedrijfsmaatschappelijk werk zijn ingeschakeld om bewoners, familie en personeel te ondersteunen. Voor de komende dagen en nachten neemt De Stouwe extra veiligheidsmaatregelen bij zowel het woon- zorgcentrum ABC, waar het misdrijf heeft plaatsgevonden, als bij de overige vier locaties in Meppel en omgeving. Vanavond vindt er een besloten moment plaats voor direct omwonenden, familieleden en personeel om op een persoonlijke manier over de gebeurtenis te praten.

Directeur van Stichting De Stouwe, de heer G. R. Van der Meij is ontzet: “Het onverwachte overlijden van een van onze bewoners heeft een enorme impact. Zowel op mij persoonlijk, als ook op het personeel van Stichting De Stouwe. We zijn enorm geschrokken, maar gaan er alles aan doen om het veiligheidsgevoel van onze bewoners te herstellen.

Burgemeester Jan Westmaas reageert geschokt: “Vol ongeloof hoorde ik het bericht vanmorgen. Mijn oprechte deelneming gaat uit naar de familie van het slachtoffer. Ik wens hen kracht en sterkte bij het verwerken van dit onverwachte gemis van hun dierbare.�
Provincie:
Tag(s):