maandag, 10. augustus 2009 - 15:11

De grootste graancirkel ter wereld in Zeeland aangetroffen

Goes

Donderdagnacht j.l. is ten Noordwesten van Goes een graancirkel gemaakt door meer dan 50 deelnemers. De graancirkel die 530 bij 450 meter is, is hiermee de grootste graancirkel ter wereld die ooit ontdekt is. Ter vergelijking; er zouden 32 voetbalvelden nodig zijn om de vlinder kwijt te kunnen.

Dit heeft de organisatie die zich verantwoordelijk stelt voor dit project, XL D-Sign, maandag 10 augustus bekendgemaakt. XL D-Sign is de naam waaronder graancirkel kunstenaar Remko Delfgaauw, en zijn 2 partners Manfred Koeleman en Twan Bijsterveld, vormen in het landschap creëren.

Het project heeft tot doel om niet alleen de grootste graancirkel ter wereld te realiseren. Het ontwerp moet ook tot de verbeelding spreken, daarom is gekozen voor de Universele Mens als vlinder. Zowel de schoonheid als de breekbaarheid van de mens komen hierin tot uiting.

Voorbereiding
Er is voor de makers 9 maanden voorbereidingstijd in gaan zitten om dit project te realiseren. Op dé nacht zelf is er door ruim 50 vrijwilligers meegewerkt aan de realisatie. Vlak na zonsopgang heeft vervolgens luchtfotograaf Joop van Houdt de eerste foto's gemaakt.

Alle deelnemers die verzameld waren in een café nabij de locatie konden daardoor met elkaar direct na creatie hun werk bewonderen zoals het er vanuit de lucht uitziet. Voor velen was dit na het nachtelijk zwoegen een zeer emotionele ervaring. Het resultaat spreekt voor zich!!

De makers zijn veel dank verschuldigd aan de Koninklijke Maatschap De Wilhelminiapolder die het gigantische veld ter beschikking hebben gesteld in het kader van hun 200-jarig bestaan. Voor de goede orde: ook het platgewalste graan zal wel degelijk geoogst worden.
Provincie:
Tag(s):