donderdag, 15. januari 2009 - 21:13

Drentse Fiets 4Daagse gaat altijd door

Diever

Het nieuwe bestuur van de Groene Land Achmea Fiets 4Daagse laat er geen misverstand over bestaan, het evenement in 2009 gaat 100 procent zeker door. En als de 4Daagse van hogerhand wordt verboden, dan garandeert het bestuur iedereen die al heeft ingeschreven en betaald, óf gratis deelname in 2010 óf men krijgt zijn geld terug.

De editie 2006 werd daags voor het evenement afgelast, mede als uitvloeisel van de commotie rond de Nijmeegse Wandelvierdaagse in dat jaar waar veel wandelaars last hadden van de hitte waardoor de hulpdiensten overbelast raakten.

Het bestuur heeft begrip voor het besluit van Nijmegen destijds, maar wijst erop dat fietsen in Drenthe totaal iets anders is dan vele kilometers onder de brandende zon op een geasfalteerde weg lopen.

Het Drentse bestuur heeft de afgelopen weken allerlei uitspraken van rechters over claims bij afgelastingen bestudeerd en concludeert dat er geen redenen zijn om het evenement bijvoorbeeld bij grote hitte te schrappen.

'Als je mensen duidelijk op hun eigen verantwoordelijkheid wijst en ervoor zorgt dat je alle denkbare maatregelen hebt getroffen, dat je bijvoorbeeld overal voldoende drinkwater beschikbaar hebt en medische hulp in de nabijheid, kan er eigenlijk niks gebeuren’, zegt bestuursvoorzitter Jan Mastwijk.
Provincie:
Tag(s):