woensdag, 26. augustus 2009 - 16:18

Dronken automobilist rijdt fietser dood

Klazienaveen

In het ziekenhuis in Emmen is in de nacht van dinsdag op woensdag een 58-jarige inwoner van Emmer-Compascuum overleden aan de verwondingen die hij dinsdagavond opliep bij een verkeersongeval op het Scholtenskanaal OZ in Klazienaveen.

De man fietste daar en werd van achteren aangereden door een personenauto bestuurd door een 25 jarige inwoner van Klazienaveen.

De automobilist verklaarde later tegenover de politie dat hij een klap had gehoord en nog had gekeken wat hij had aangereden. Omdat hij volgens zijn verklaring niets bijzonders had gezien is hij naar huis gereden. Thuis gekomen bekeek de man zijn auto nog eens goed en vermoedde hij dat hij toch iets groots had aangereden. Hierop is de politie gebeld die inmiddels ook al een melding had gekregen over het ongeval.

De fietser is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen en daar later in de nacht overleden. De automobilist is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Hij had gedronken (435 ugl). De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):