zondag, 11. januari 2009 - 12:15

Drukte voor GGD door ijspret in de regio Haaglanden

Zaterdag 10 januari moesten diverse politieagenten maar zeker de GGD hulpverlenen aan hier en daar gevallen schaatsers. Vooral in de ochtenduren (op zaterdag) was het extreem druk en moest de GGD extra personeel in dienst halen.

In Wassenaar moest een 64-jarige schaatser naar het ziekenhuis vervoerd worden nadat hij bij een val bewusteloos raakte. In Schipluiden viel een 35-jarige schaatser tegen een brug. Hij kon naar het ziekenhuis met gezichtsletsel. In Zoetermeer viel een 65-jarige schaatser ook op zijn gezicht. De GGD vervoerde de man naar het Lange land Ziekenhuis. Op het ijs in Loosduinen moest de GGD hulp verlenen aan een 64-jarige man.

Bij de Drie Molens aan de Stompwijkseweg was het een chaos. Veel schaatsliefhebbers parkeerden hun auto dusdanig dat hulpdiensten de nodige moeite hadden om er langs te kunnen. De Centrale Post Ambulance (CPA) had veel meldingen op deze locatie en kon er niet meer bij komen. De gemeente plaatste zondag extra waarschuwingsborden om de toestroom van schaatsers in goede banen te leiden. Naar verwachting bereikt de schaatskoorts zondag, zeker in Stompwijk, zijn hoogtepunt.
Provincie:
Tag(s):