zondag, 18. oktober 2009 - 21:31

Echtpaar opgepakt voor dodelijk ongeval

Schijndel

De politie heeft zondagochtend een echtpaar uit Schijndel aangehouden op verdenking van het doodrijden van een 28-jarige fietsster in het Belgische Lichtaart. Dit maakt het Noordhollands Dagblad vandaag bekend.

Agenten pakten de 48-jarige bestuurder in zijn woonplaats op omdat hij teveel had gedronken. Het viel de politiemensen toen op dat zijn auto zwaar was beschadigd.

De man verklaarde bij Lichtaart een ree of hert te hebben aangereden. Toen de agenten contact opnamen met de Belgische politie, bleek dat omstreeks 04.00 uur in Lichtaart een 28-jarige fietsster was doodgereden. De automobilist die de aanrijding had veroorzaakt, was doorgereden.

De man uit Schijndel werd op het politiebureau in Den Bosch aangehouden als verdachte van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding. Zijn 45-jarige echtgenote werd thuis opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid.

De politie van het korps Brabant-Noord onderzoekt samen met Belgische collega's de aanrijding. De omgekomen vrouw woonde in Kasterlee, zei een woordvoerder van de politie in het Belgische Turnhout. Zij fietste met twee vrienden, een vrouw en een man, van de kermis naar huis. Een van de twee andere fietsers raakte lichtgewond.
Provincie:
Tag(s):