dinsdag, 13. oktober 2009 - 21:52

Houten Berenbeeld voor "De Rolebol" tijdens de Kinderboekenweek

Rolde

De Roldebol, het kinderdagverblijf in Rolde is verblijd met een groot houten berenbeeld, Staatsbosbeheer heeft deze dinsdag cadeau gegeven. Het beeld is gemaakt door houtkunstenaar Peter van der Meijs, die het beeld gezaagd heeft tijdens de Carving Cup, die afgelopen mei bij het Boomkroonpad plaats vond.

Tijdens dit evenement zaagden 19 houtkunstenaars met de motorzaag een beeld uit een enorme boomstam. Peter van de Meijs koos voor twee beren, moeder met kind op de schouder, terwijl ze een boek voorleest. Echt een beeld voor een kinderdagverblijf, vonden zowel Staatsbosbeheer en de kunstenaar. Dit werd de Roldebol uit Rolde.

De kinderen waren blij verrast toen ze samen met de kunstenaar en Staatsbosbeheer het beeld onthulden. “Een beer! Een beer!”, klonk het van alle kanten.

Ria Homan, locatiehoofd van de Roldebol, is zeer verheugd met het mooie beeld. ‘Het beeld is buiten in de tuin geplaatst. Daar hebben alle kinderen er plezier van.’

Het aanbieden van het beeld wordt gekoppeld aan de kinderboekenweek, die dit jaar als thema heeft: ‘Aan tafel! Eten en snoepen in kinderboeken.’ Op de Roldebol wordt uitgebreid aandacht besteed aan de kinderboekenweek. De hele week vinden er allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met dit thema. Zo kunnen de kinderen een smeerdiploma halen tijdens ‘beren, broodjes smeren’ en maken de kinderen hun eigen knapzakje. Maar het hoogtepunt van de week is uiteraard het grote berencadeau!
Provincie:
Tag(s):