vrijdag, 24. april 2009 - 9:34

Inzamelaars oud papier in het zonnetje

Sneek

De gemeente Sneek heeft woensdagavond in restaurant Onder de Linden 150 inzamelaars van oud papier in het zonnetje gezet. Zij kregen van de gemeente een koud buffet aangeboden als dank voor hun onverminderde inzet voor het ophalen van oud papier in de stad.

Oud inzamelaar van het jaar
Bovendien werd voor het eerst de ‘Oud papierinzamelaar van het jaar' gekozen. Uit een aantal genomineerden is de keus voor deze eretitel gevallen op 76-jarige Piet Alkema. Hij ontving van wethouder Jan Bargboer een bos bloemen en een fraaie oorkonde.

Papiercontainers
Het inzetten van papiercontainers voor het inzamelen van oud papier is in Sneek inmiddels een groot succes. In de wijken Tinga, Noorderhoek, De Loten, De Zwette, Pasveer, Duinterpen, Lemmerweg-oost, Stadsfenne en De Zwette zijn al papiercontainers uitgezet. Het papier wordt in die wijken alleen nog opgehaald als het in die speciale afvalbakken zit. Het resultaat is dat in die wijken nu al 35 % meer aan oud papier wordt ingezameld. De komende tijd worden ook de andere wijken in Sneek van papiercontainers voorzien.
Provincie:
Tag(s):