maandag, 17. augustus 2009 - 13:49

Juli topmaand voor camperplaats in Meppel

Meppel

Meppel is in trek bij toeristen. De camperplaats in aan het Westeinde (achter het havenkantoor) voorziet in een groeiende behoefte. Vorig jaar juli kwamen 148 campers naar Meppel. Dit jaar in juli alleen al bijna 60 meer. De toeristen waarderen de goede voorzieningen in Meppel en vinden de ligging - dichtbij de binnenstad- erg aantrekkelijk. Uit een rapport, gehouden in opdracht van de SP in Drenthe, kwam de camperplaats van Meppel ook goed uit de bus.

Ook op watergebied is Meppel populair. De havenmeesters en brugwachters in Meppel hebben in de maand juli weer veel werk verzet. Er zijn weer vele boten naar Meppel gekomen. Meppel ligt aan de Turfroute, een recreatieve vaarroute door zuidoost Friesland, het westelijk deel van Drenthe en de kop van Overijssel. De route slingert door mooie natuurgebieden en langs authentieke dorpen. Ze verbindt vier prachtige Nationale Parken: Het Drents-Friese Wold, Het Dwingelerveld, de Alde Feanen en de Weerribben. Verder is de Sallandroute ook populair bij de vaarrecreanten.

De ligging van Meppel is voor toeristen aantrekkelijk. Veel booteigenaren hebben ook fietsen aan boord en maken van de gelegenheid gebruik om de gevarieerde omgeving van Meppel met de fiets te verkennen. Het fietsknooppuntensysteem is gereed en de toerist kan nu zelf aan de hand van de knooppunten een route plannen.

De maand juli startte qua weersomstandigheden niet zo goed. Vooral in de eerste vakantieweek was dat te merken. In de tweede week trok het bezoek aan. De Donderdag Meppeldagen zijn bij een groot aantal pleziervaarders zeer in trek. De bootjes komen dan graag naar Meppel en willen dan ook een bezoek brengen aan de activiteiten in de binnenstad en genieten van de sfeer. De gemeente Meppel heeft tijdens de zomermaanden, speciaal voor de recreatievaart, een extra sanitaire unit geplaatst aan het Zuideindigerpad. Hiervan wordt goed gebruik gemaakt. De bootjes komen uit heel Nederland naar Meppel.

Recreatievaart 2700 overnachtingen, gemiddeld 3 personen per boot.

Camperplaatsen 240 overnachtingen, gemiddeld 2 personen per camper.
Provincie:
Tag(s):