maandag, 8. juni 2009 - 21:04

Justin Lunenborg winnaar van Beat the Challenge

Hoogeveen

Gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA) heeft maandag Justin Lunenborg, leerling van het Roelof van Echten College in Hoogeveen, in zijn les verrast. Justin is namelijk de winnaar van Beat the Challenge 2009.

Zijn virtuele Beat the Challenge racetrack wordt werkelijkheid op het defensieterrein De Haar in Assen als onderdeel van Sport Valley op 29 augustus 2009. Op Sport Valley worden ook de finales gespeeld van Sport is vet! Jij niet!, het sportstimuleringsprogramma van de provincie Drenthe. De winnende klas van de finales van Sport is vet! Jij niet! gaat met zijn hele klas op een driedaags survivalcamp in de Ardennen.

Voor het eerst wordt een virtueel spel werkelijkheid. Met het mountainbikespel Beat the Challenge kan iedereen een eigen virtuele track ontwerpen. Deze eigen track kan via Hyves gespeeld worden door alle vrienden van de ontwerper. Justin Lunenborg heeft de virtueel best bereden track. Zijn track is namelijk door bijna 250 personen gespeeld. Daarom wordt zijn track realiteit op het festival Sport Valley en kan deze daar in het echt bereden worden. Op deze mountainbikebaan worden ook de ATB finales van Sport is vet! Jij niet! gereden.

Gedeputeerde Anneke Haarsma: “29 augustus is het zover, de Vuelta komt naar Drenthe! Op die dag zal ik samen met Justin zíjn baan openen en kan iedereen de baan racen.� Tegen de klas zei ze: �Juist voor jullie zijn Sport is vet! Jij niet!, Sport Valley en Beat the Challenge in het leven geroepen. Want sporten is leuk en goed voor je!�

Justin was blij verrast toen hij hoorde dat zijn track in het echt wordt nagebouwd: “Ik had het eigenlijk niet verwacht. De ene dag hadden nog maar vijf mensen mijn track gespeeld, een paar dagen later waren het er bijna 250!�
Provincie:
Tag(s):