vrijdag, 1. mei 2009 - 19:48

Maastrichtenaar op de vlucht rijdt in op agenten

Maastricht

Een 52-jarige man uit Maastricht is vrijdagmiddag in België aangehouden omdat hij kort daarvoor op een parkeerplaats van een vestiging van de Gamma aan de Kastanjelaan in Maastricht op twee agenten is ingereden. Een van de agenten raakte lichtgewond aan een hand bij een poging de man aan te houden, zo meldt de politie Limburg-Zuid.

De twee agenten herkenden de man van eerdere feiten en wilden hem en zijn auto controleren. De Maastrichtenaar deed snel zijn deur op slot en ging er vandoor. Hij overreed daarbij de fietsen van de agenten, die nog ternauwernood opzij konden springen. Op zijn vlucht reed de man op diezelfde parkeerplaats bijna een vrouw en haar kind aan. Ook zij moesten opzij springen om hun vege lijf te redden. Een van de agenten sloeg nog een raampje van de auto in teneinde de man aan te houden, de agent raakte hierbij lichtgewond aan zijn hand.

Met hoge snelheid vluchtte de man richting Brusselseweg. Onderweg veroorzaakte hij nog twee aanrijdingen en reed hij ook nog een paal omver. Uiteindelijk kon de Maastrichtenaar door de inmiddels gewaarschuwde Belgische politie in Lanaken worden aangehouden. De auto die hij bestuurde bleek afgelopen woensdag gestolen te zijn in Maastricht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die iets gezien hebben van het voorval rond 12.15 uur op de parkeerplaats van de Gamma aan de Kastanjelaan en de aanrijdingen op de Brusselseweg. De twee agenten hebben aangifte gedaan tegen de man.
Provincie:
Tag(s):