woensdag, 27. mei 2009 - 12:12

Mantelzorgers krijgen waardebon van €150,00

Sneek

De gemeente Sneek heeft eenmalig van het ministerie van VWS een bedrag gekregen voor de ondersteuning van mantelzorgers. De gemeente heeft besloten dit geld te gebruiken voor het waarderen van de inzet van mantelzorgers door het mantelzorgcompliment uit de delen. Het gaat hierom een waardebon van €150,00.

Mantelzorgers die in 2008 of 2009 langer dan drie maanden en gemiddeld meer dan 8 uur per week de zorg voor een naaste op zich nemen of hebben genomen kunnen eenmalig in aanmerking komen voor de waardebon van € 150,00.

Het mantelzorgcompliment kan worden aangevraagd door de mantelzorger zelf. De formulieren zijn aan te vragen bij de gemeente Sneek of bij het Wmo-loket aan de Marktstraat. Mantelzorgers die eerder een mantelzorgcompliment via de Sociale Verzekeringsbank hebben ontvangen, komen niet in aanmerking.


Ook de andere zeven gemeenten in Zuidwest-Fryslân waarderen hun mantelzorgers met een compliment. Mantelzorgers uit die overige gemeenten kunnen voor het formulier terecht bij hun eigen gemeente.
Provincie:
Tag(s):