dinsdag, 13. oktober 2009 - 14:42

Opnieuw vier verdachten strandrellen Hoek van Holland opgepakt

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, vier nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de rellen in Hoek van Holland. Het totaal aantal gearresteerden voor de rellen in Hoek van Holland is nu twintig.

Ook deze vier nieuwe verdachten worden verdacht van openlijke geweldpleging en zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Diverse aanhoudingen

Maandagavond heeft een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel zich gemeld op een politiebureau in Rotterdam-Oost. Hij was te zien op één van de tien foto’s die te zien was in ondermeer het programma ‘Opsporing Verzocht’. Dinsdagochtend rond kwart voor negen hielden agenten een 24-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aan. Het politiepersoneel arresteerde de man vlak bij zijn woning. De identiteit is naar voren gekomen in het onderzoek door de politie en het Openbaar Ministerie. Deze man stond niet op de tien foto’s. Dinsdagochtend hielden politiemensen ook een 21-jarige uit Capelle aan den IJssel aan. Hij is in zijn huis gearresteerd. Dezelfde ochtend hielden agenten daarnaast nog een 19-jarige Rotterdammer aan in zijn woning in Rotterdam. De man stond ook niet op de foto’s. De eerste drie verdachten zijn al eerder betrokken geweest bij voetbalgerelateerd geweld. Zeven van de tien verdachten die op de foto’s stonden, zijn nu aangehouden. Naar drie verdachten is de politie nog op zoek.

Minutieus bekijken

Onder leiding van twee Officieren van Justitie doet de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland. Aan de hand van verklaringen van politiemensen en andere getuigen, en het minutieus bekijken van beeldmateriaal, wordt onderzocht wie op het strandfeest strafbare feiten heeft gepleegd. Tientallen politiemensen zijn bij dit onderzoek betrokken. Na het publiceren van de foto’s heeft de politie nu 68 tips ontvangen. Al deze tips worden onderzocht en zijn ondermeer ook gebruikt om verdachten te kunnen aanhouden.
Provincie:
Tag(s):