woensdag, 26. augustus 2009 - 21:13

Overlast door brommers escaleert

Valthermond

De overlast die een groep bromfietsers volgens buurtbewoners al langere tijd veroorzaakt in Valthermond ontaardde dinsdagavond in de mishandeling van één van de bromfietsers en de aanhouding van een buurtbewoner.

Een groepje bromfietsers uit Valthermond en 2e Exloërmond rijdt de laatste tijd veelvuldig rond in de omgeving van de Vrijheidslaan in Valthermond en hangt veel rond in het parkje daar in de buurt.

Volgens buurtbewoners wordt er vaak hard gereden en wordt en veel lawaai gemaakt. In de vroege dinsdagavond bevond deze groep zich weer in het park. Een groep buurtbewoners sprak de jongeren hier aan op hun gedrag en gaf te kennen dat ze dat niet meer wilden. Hoewel de jongeren beterschap beloofden reden korte tijd later toch weer een aantal bromfietsers door de buurt.

Op de Zandwal stapte een 54 jarige buurtbewoner op straat en liet een paar bromfietsers stoppen. De man sloeg hierop met een stok op de helm van een 16 jarige jongen uit 2e Exloërmond. Die raakte daardoor licht gewond aan zijn hoofd. De politie werd gebeld waarop het slachtoffer aangifte deed en de buurtbewoner werd aangehouden.
Provincie:
Tag(s):