dinsdag, 13. januari 2009 - 18:51

PvdA blij met camera's op ambulances

Rotterdam

Rotterdam doet toch mee aan de landelijke proef met camera’s op ambulances. PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst ziet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. 'Dit betekent een stukje extra veiligheid voor het ambulancepersoneel en het geeft tegelijkertijd een duidelijk signaal af: handen af van onze broeders!'

Na verschillende geweldsincidenten tegen ambulancepersoneel heeft de PvdA herhaaldelijk gevraagd om een proef met camera’s. In 2006 kreeg de PvdA echter nul op het rekest en ook in 2008, toen Van Heemst aansluiting wilde bij een door Minister Ter Horst aangekondigde proef, kreeg de PvdA geen steun van toenmalig burgemeester Ivo Opstelten.

Nu Rotterdam toch aan de proef mee gaat doen, verwacht Van Heemst dat het aantal incidenten zal afnemen. 'Mensen bedenken zich wel twee keer als ze weten dat alles opgenomen wordt. En als er tóch nog iets gebeurt, dan kunnen we de daders snel pakken én snel straffen. Ook kunnen de beelden helpen om schade op de daders te verhalen,' aldus Van Heemst.
Provincie:
Tag(s):