vrijdag, 17. april 2009 - 14:28

Salaris beoogd voorzitter Aedes op Izeboud-norm/Aedes-code

Den Haag

Minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie, voorzitter Hans Alders van de Raad van Commissarissen en de beoogd voorzitter Marc Calon van het bestuur van de brancheorganisatie Aedes zijn overeengekomen dat Calon, indien hij op 23 april tot voorzitter van Aedes wordt gekozen, een salaris zal ontvangen conform de Izeboud-norm/Aedes-code, de norm die op dit moment op corporatiedirecteuren van toepassing is. Dat is de uitkomst van het overleg dat zij gisteren hebben gehad.

Van der Laan, Alders en Calon zijn gisteren in overleg getreden naar aanleiding van de discussie over de aard en de hoogte van de eerder bekend gemaakte beloning namelijk die van het management-fee van 200.000 euro per jaar voor drie dagen per week.

Calon heeft aangegeven uit te willen gaan van een beloning conform de Izeboud-norm/Aedescode (maximum-salaris ca.250.000 euro bruto per jaar). Hij is bereid een gewoon dienstverband aan te gaan voor drie dagen per week. Hij zal daarvoor een jaarsalaris ontvangen van (3/5 x 250.000 euro) ca 150.000 euro bruto per jaar.

Contractueel zal worden vastgelegd dat Calon bij vertrek bij Aedes (bijvoorbeeld als hij over vier jaar niet zou worden herkozen) geen beroep zal doen op enige beëindigingvergoeding. Verder heeft Calon zich bereid verklaard om over vier jaar, mocht hij dan worden herkozen, zijn arbeidsovereenkomst aan te passen aan de op dat moment voor corporatiedirecteuren geldende norm.

‘Als Calon op 23 april tijdens het congres van Aedes wordt gekozen als voorzitter, zien de minister en hij uit naar een goede en vruchtbare samenwerking’, meldt het ministerie van VROM vrijdag.
Provincie:
Tag(s):