zaterdag, 4. juli 2009 - 10:56

Schedel afkomstig van vermist persoon

Leeuwarden

De politie heeft het onderzoek naar de schedelvondst op de Froskepôlle zaterdag grotendeels afgerond. De afzetting, waarmee de vaarroute naar en rondom de Froskepôlle gestremd was, is volledig opgeheven. Het recreatiegebied werd vrijdagochtend afgesloten om een onderzoek in te stellen na de vondst van een schedel, afgelopen donderdagavond, door jeugdige voorbijgangers.

Om zo zorgvuldig mogelijk te werk te kunnen gaan was het noodzakelijk waterrecreanten en vaarverkeer om te leiden via andere routes. Schippers van boten en ander vaarverkeer dat aanwezig was in het afgezette gebied werden verzocht het gebied te verlaten.

Uit forensisch onderzoek is gebleken dat het schedel behoort bij het lichaam van een vermiste man uit Leeuwarden. Vorige maand werden al zoekacties gehouden naar deze man in de Grote Wielen.

Tijdens de zoekactie gisteren op de Froskepôlle werd het eiland, de omgeving en de vaarwegen door de waterpolitie, politiehonden en een groep van twintig ME-ers doorzocht. Nabij het fietspad aan de Alddiel werd het andere deel van het lichaam gevonden. Sectie wees uit dat beide lichaamsdelen behoren bij het lichaam van de vermiste man. Er zijn geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf.

Het volledige gebied is inmiddels vrijgegeven en kan weer betreden worden.
Provincie:
Tag(s):