maandag, 1. juni 2009 - 9:31

Tijdelijke aanpassing A6/afslag 11 vanwege aanleg Hanzelijn

Lelystad

De verkeerssituatie bij afslag 11 van de A6 wijzigt met ingang van zaterdag 13 juni 2009. Het verkeer dat nu gebruik maakt van de vier versmalde rijstroken op de westelijke rijbaan (Emmeloord naar Almere) gaat vanaf zaterdag 13 juni 2009 gebruik maken van de oostelijke
rijbaan (Almere naar Emmeloord). De oostelijke rijbaan is ook omgebouwd tot vier versmalde rijstroken. Er geldt een maximum snelheid van 90 km per uur.

Deze situatie duurt tot eind 2009. De werkzaamheden zijn nodig voor de aanleg van de Hanzelijn. De Combinatie Hanzelijn NL v.o.f. voert de werkzaamheden uit in opdracht van ProRail. ProRail werkt hierbij nauw samen met Rijkswaterstaat, de wegbeheerder van de rijksweg A6.

In januari 2008 is de aannemer gestart met de reconstructie van de A6 ter hoogte van afslag 11, Lelystad-Noord vanwege de aanleg van de Hanzelijn. Inmiddels is een deel van de onderdoorgang voor de Hanzelijn zichtbaar en zijn op de Houtribweg, zowel aan de westkant als aan de oostkant rotondes geplaatst. Op de A6 zijn twee nieuwe rijbanen aangelegd. Deze rijbanen zijn tijdelijk omgebouwd tot twee versmalde rijstroken per rijrichting. Met ingang van zaterdag 13 juni 2009
gaat al het verkeer van beide rijbanen over op vier versmalde rijstroken op de oostelijke rijbaan, waarbij een maximum snelheid van 90 km per uur van kracht is. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer gewoon doorrijden. De afslagen richting Lelystad en Dronten/Kampen blijven in gebruik.
Provincie:
Tag(s):