zaterdag, 30. mei 2009 - 18:53

Toch nog een prijs voor Hiddink

(Elfvoetbal) Guus Hiddink verlaat Chelsea dan toch met een prijs. Zaterdag won de ploeg van de succescoach op het heilige gras van Wembley met 2-1 van Everton. Het is de vijfde keer dat de Londense club zegeviert in de finale van de FA Cup.

De finale begon erg zuur voor Chelsea. Al in de 25ste seconde zette Louis Saha zijn club Everton op voorsprong. De Fransman brak daarmee een oeroud record. De snelste goal in de FA Cup-finale tot dan toe stond op naam van Aston Villa-speler Bob Chatt. Die scoorde in 1895 al na 30 seconden in de finale tegen West Bromwich Albion.

Een andere speler met Franse roots zette de 1-1 op het scoreboard. Didier Drogba scoorde namens Chelsea. In de 21ste minuut werkte hij de bal achter Everton-doelman Tim Howard. Na rust was het Frank Lampard die in de 72ste minuut voor de 2-1 tekende. Met een afstandsschot verschalkte hij Tim Howard. Die wist zijn handen nog tegen de bal te zette, maar kon niet voorkomen dat de bal toch in het net belandde.

Florent Malouda maakte het scheidsrechter Howard Webb nog even lastig. De vlugge Fransman knalde van ver de bal op de lat, waarna de bal voor een gedeelte achter de lijn landde. Webb zag er echter geen goal in en liet doorspelen.