maandag, 10. augustus 2009 - 20:47

Twee arrestaties in onderzoek autobranden Weert

Weert

De politie heeft afgelopen weekend twee mannen uit Weert van 23 en 35 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting. De twee worden verdacht meerdere autobranden te hebben gesticht in hun woonplaats, zo maakte de politie maandag bekend.

De 35-jarige man werd zaterdag aangehouden en wordt ervan verdacht de auto van wethouder Anton Kirkels in brand te hebben gestoken in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Egmondstraat in Weert. Zaterdagmorgen omstreeks half twee brak de brand uit in de auto die op de oprit stond. De gewaarschuwde brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft vervolgens een uitgebreid onderzoek ingesteld. Omdat het brandstichting op het adres van een openbaar bestuurder betreft, is dit voor de politie reden om extra waakzaam te zijn.

Zondag werd de 23-jarige verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van eerdere autobranden in Weert. Of er een verband bestaat tussen de autobranden maakt deel uit van het onderzoek. In het belang van het onderzoek kan de politie op dit moment geen nadere mededelingen doen.
Provincie:
Tag(s):