dinsdag, 12. mei 2009 - 16:40

Twee woningen onbewoonbaar na grote brand

Bilthoven

De gemeente heeft twee appartementen voorlopig onbewoonbaar verklaard in de flat aan de Kometenlaan waar afgelopen zondag brand woedde. Twee andere appartementen moeten eveneens grondig worden hersteld. De verwachting is dat de bewoners van de andere zeven appartementen over enkele dagen weer naar hun huis terug kunnen.

De woonstichting SSW begeleidt de bewoners die afgelopen zondag niet terug konden naar hun huis na de brand in een appartementencomplex aan de Kometenlaan. Samen met de verzekeraars en de bewoners inventariseren zij wat er moet gebeuren om de mensen zo snel mogelijk weer thuis te krijgen. Voor de zwaarst gedupeerden wordt vervangende woonruimte geregeld.

De gemeente organiseert deze week een inloopbijeenkomst voor de bewoners van de flat waar de brand woedde. Daar kunnen vragen gesteld worden aan deskundigen en ervaringen worden uitgewisseld.

Op dit moment is nog onduidelijk hoe groot de schade is. Experts zijn nog bezig om dit in kaart te brengen. Ook is de oorzaak van de brand nog onbekend. De recherche doet hier onderzoek naar.
Provincie:
Tag(s):