vrijdag, 12. juni 2009 - 9:48

Tweetal bouwrovers gepakt

De politie heeft met de aanhouding van een 20-jarige inwoner uit Aldeboarn en een 23-jarige inwoner uit Uitwellingerga een reeks inbraken op bouwterreinen in Heerenveen, Drachten, Sneek en Joure opgelost. De inbraken werden in april en mei gepleegd. De mannen hebben de inbraken bekend.

Op 3 juni kwam de politie de verdachten op het spoor toen zij een onderzoek instelden naar een incident in Aldeboarn. In een schuurtje achter een woning troffen agenten een grote hoeveelheid gereedschap aan. Uit onderzoek bleek dat dit afkomstig was van een inbraak op het bedrijventerrein Azeven te Drachten. Het schuurtje bleek in gebruik van de 20-jarige verdachte te zijn. Vervolgens is de man aangehouden en op het politiebureau voor verhoor ingesloten. De verdachte bekende samen met een 23-jarige inwoner van Uitwellingerga de inbraak op Azeven te hebben gepleegd. Vervolgens werd deze 23-jarige man ook aangehouden.

Uit de verhoren kwam naar voren dat het duo ook inbraken op bouwterreinen in Sneek, Joure en Heerenveen hadden gepleegd. Met een snijbrander en kniptang, die ook van diefstal afkomstig waren, braken de beide mannen zeecontainers open waarna het gereedschap werd meegenomen. In de schuur van de 23-jarige medepleger werd, naast gestolen gereedschap, nog een grote hoeveelheid dieselolie in jerrycans aangetroffen. De dieselolie was gestolen uit vrachtwagens die geparkeerd stonden op een parkeerterrein in Sneek.

De in beslag genomen goederen zijn door de eigenaren als hun eigendom herkend. De beide mannen zijn voorgeleid bij de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):