donderdag, 19. maart 2009 - 21:08

Ultimatum voor Alvon als reactie uitblijft

Veenoord

De onderhandelingen voor een sociaal plan voor de 25 werknemers die door Alvon Bouwsystemen in Veenoord worden ontslagen, zijn volledig vastgelopen. CNV Metaaltechniek stelt een ultimatum als Alvon niet uiterlijk 25 maart heeft gereageerd op het eindbod dat de bonden vandaag deponeerden bij Alvon.

CNV Metaaltechniek en FNV Bondgenoten hebben donderdag 19 maart een eindbod gedaan aan de Alvon-directie om zodoende uit de impasse te komen. Dit eindbod omvat onder andere een schadeloosstelling volgens de kantonrechterformule 2008 met factor C=1, financiering van juridische en financiële hulp en onvoorwaardelijke financiering van outplacement en scholing richting een baan elders.

Als Alvon niet uiterlijk 25 maart 2009 om 10.00 uur op dit eindbod is ingegaan, zullen de bonden een ultimatum stellen en zijn acties zoals een staking niet uitgesloten.

Bestuurder Gerard van Dijk over de ontstane situatie: "Het ontbreekt de directie in onze visie aan realiteitszin door aan te sturen op een aanvulling op WW gedurende vijf jaar. De WW is immers sterk bekort naar 3 jaar en 2 maanden. Maar deze mensen zitten niet te wachten op een aanvullingsregeling. Die willen gewoon afrekenen bij de poort als het toch zover komt."

Volgens Van Dijk en zijn FNV-collega bewoog Alvon tot op heden juist af van een oplossing van het conflict over het sociaal plan door de directe, eenmalige schadeloosstelling bij ontslag om te willen zetten naar een lage maandelijkse uitkering. Die schadeloosstelling à la Alvon is gemiddeld tien duizend euro onder de eis van de vakbonden.

Bij Alvon werken 160 werknemers. Alvon is onderdeel van de Ierse bouwgigant CRH.
Provincie:
Tag(s):