zondag, 12. juli 2009 - 12:16

Vernieling in café: vier mannen aangehouden

Lelystad

In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur is een 27-jarige man uit Lelystad aangehouden voor het plegen van een vernieling in een café gevestigd aan de Neringweg.

Omstanders die zich voor het café ophielden bemoeiden zich met de aanhouding en hinderden de agenten in hun werk. Hierop werd met meerdere agenten en de inzet van politiehonden het publiek op afstand gehouden en later weggestuurd. Drie mannen van 22, 24 en 33 jaar allen afkomstig uit Lelystad volgden de aanwijzingen van de politie niet op en werden aangehouden. De 22-jarige verdachte werd daarbij gebeten door een politiehond. Recherche Lelystad heeft de zaak in behandeling.

Rond 03.45 uur kregen agenten een melding van een vernieling van een ruit in een café. Ter plaatse zagen ze dat er een grote groep cafébezoekers buiten stond. De verdachte die verantwoordelijk was voor de vernieling stond ook buiten. De man werd door agenten uit de groep gehaald en aangehouden. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding maar kon na een korte worsteling worden ingerekend. Tijdens zijn aanhouding werd er vanuit het publiek, dat zich buiten ophield, een bierfles naar de dienders gegooid. Tevens bemoeiden enkelen van hen zich met de aanhouding. De 24-jarige verdachte werd gesommeerd weg te gaan maar kwam liep toch met een bierfles in zijn hand op één van de agenten af. Hij werd direct door andere toegesnelde agenten in de kraag gevat.

De omstanders die zich met de aanhouding bemoeiden en de agenten insloten werden inmiddels door diensthonden op afstand gehouden. Tijdens het tumult op straat werden er meerdere bierflessen gegooid naar de politie, niemand raakte daarbij gewond. Bij het wegsturen van de omstanders is gebruik gemaakt van de wapenstok. De 22-jarige verdachte die werd gebeten door een politiehond werd na zijn aanhouding in het cellencomplex door een dokter behandeld aan zijn verwondingen. Alle verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):