vrijdag, 31. juli 2009 - 18:58

Weertenaar door het lint na diefstal fles drank

Weert

Donderdagavond rond 19:45 uur is een 27-jarige man uit Weert op het Collegeplein in die stad aangehouden, op verdenking van diefstal met geweld uit een levensmiddelenwinkel.

De verdachte zou daar een fles drank hebben willen meenemen zonder te betalen. Toen de bedrijfsleider dit in de gaten kreeg, greep deze in en nam hem de fles drank af. Hier was de verdachte niet van gediend en begon de bedrijfsleider te duwen. De verdachte zou de bedrijfsleider vervolgens bij de keel hebben gegrepen. Een in de winkel aanwezige man heeft hierop ingegrepen en samen met de bedrijfsleider de verdachte de winkel uitgewerkt. Agenten hebben de verdachte even later weten aan te houden. De man ging op het politiebureau vervolgens helemaal door het lint, waarbij hij een ruit uit een deur heeft geschopt.

De verdachte had eerder die dag door stadstoezicht al een proces-verbaal opgelegd gekregen, vanwege het wildplassen tegen een personenauto.

Nadat de verdachte was ingesloten, kwam de vriendin van de man, een 27-jarige vrouw uit eveneens Weert, verhaal halen op het bureau. Hierbij beledigde ze een andere bezoeker van het politiebureau en schold ze meerdere agenten uit en bedreigde ze hun met de dood. Hierop is ook de 27-jarige vrouw aangehouden.
Provincie:
Tag(s):