donderdag, 16. juli 2009 - 20:48

Westerveld heeft plakzuilen

Havelte

In de gemeente Westerveld is de afgelopen week een pilot gestart met het plaatsen van zeven groengecoate plakzuilen, verdeeld over de dorpen Dwingeloo, Havelte, Vledder en Diever. Op de plakzuilen hebben organisaties en verenigingen de mogelijkheid hun posters te plakken.

Op dit moment komt het ‘wildplakken’ van posters regelmatig voor binnen de gemeente. Het landschap wordt hierdoor aanzienlijk ontsierd. Het is voor de gemeente dan ook een onwenselijke situatie. Daarom heeft de gemeente gekozen voor een aantal plakzuilen waarop legaal geplakt kan worden.

De nieuwe plakzuilen maken het juridisch mogelijk om het ‘wildplakken’ op andere objecten aan te pakken. De handhaving is niet alleen gericht op de ‘plakker’, maar ook op de opdrachtgever.

De locaties van de plakzuilen zijn: In Dwingeloo aan de Entingheweg ter hoogte van de bushalte en aan de Valderseweg ter hoogte van de Nijverheidsweg. In Havelte aan het Piet Soerplein en aan de nieuwe Ruiterweg ter hoogte van de Wandelbosweg. In Vledder aan de Vledderweg ter hoogte van het hertenkamp en in Diever aan de Hoofdstraat ter hoogte van het Dingspilhuis en aan de Hoofdstraat ter hoogte van de Raadhuislaan.
Provincie:
Tag(s):