zaterdag, 3. oktober 2009 - 21:49

Windsurfer in woeste zee in problemen

Katwijk

Op zaterdagmiddag om 5 uur komt er bij het kustwachtcentrum een melding binnen van een windsurfer in problemen voor de Katwijkse kust.

De melder vertelde dat er een windsurfer in de hoge golven van 3 a 4 meter ten val was gekomen en dat hij hem niet meer op zijn plank terug had zien komen. Hierop heeft hij het kustwachtcentrum gebeld.

De reddingboot de Redder voer na enkele minuten uit en ging naar de opgegeven locatie ter hoogte van Hotel Noordzee. De surfer zou richting het noorden drijven er werden lange zoekslagen gemaakt van zuid naar noord.

Het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM ging ter plaatse op het strand en zocht ook mee naar de surfer, die een rood zeil zou hebben. Na een half uur zoekslagen te hebben gemaakt, meldt de truck "Wilhelmien"waarmee de reddingboot naar strand wordt gereden, dat de surfer aangespoeld is en dat deze het goed maakte.

De truck meldde dit aan de reddingboot op zee en de actie kon na een klein half uur worden afgebroken. Hierop keerde de boot terug naar het strand en heeft het kusthulpverleningsvoertuig de surfer teruggebracht naar het zuiderstrand naar de surfclub. De bemanning werd bedankt voor de inzet.
De surfer wilde geen donateur worden van de KNRM terwijl dit met een kleine vergoeding per jaar kan worden gedaan. Hiervoor voelde hij niet veel.
Provincie:
Tag(s):