dinsdag, 21. december 2010 - 21:59

Drenthe Trail: meerdaagse trektochten te paard

Regio

Een aantal recreatiebedrijven in Zuidwest Drenthe heeft de handen ineen geslagen om een verzorgd arrangement voor paardenliefhebbers te maken, genaamd de Drenthe Trail. De trail biedt ruiters en menners faciliteiten voor een meerdaagse trektocht langs aantrekkelijke routes in het Drents Friese Wold en Dwingelderveld met goede overnachtingslocaties voor mens en paard.

Recreatieschap Drenthe en de gemeente Westerveld en De Wolden hebben de deelnemende bedrijven ondersteund om het arrangement samen te stellen. Zuidwest Drenthe fungeert als proefgebied. Het is de bedoeling het initiatief Drenthe-breed uit te rollen.

Het arrangement is een verzorgd pakket voor ruiters of menners en hun paarden. Deelnemers kunnen de trektocht rijden aan de hand van een duidelijke routebeschrijving. Op elke overnachtingslocatie is een goede accommodatie voor mens en paard geregeld. Over de bagage hoeft men zich niet te bekommeren: deze wordt dagelijks naar de volgende locatie gebracht. Ook is er gezorgd voor een ontbijt en lunchpakket voor onderweg. Voor de paarden is er weidegang en/of een box gereserveerd, inclusief (ruw)voer. De deelnemers moeten wel zelf zorgen voor een diner. Op of nabij de overnachtingslocaties zijn hier voldoende mogelijkheden voor.
Provincie:
Tag(s):