dinsdag, 24. augustus 2010 - 22:02

Op stap met bijl

Alkmaar

Een 39-jarige Alkmaarder werd maandagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Gashouderstraat. De politie werd op het Scharloo aangesproken door een man die vertelde dat er een man op straat liep die met een stok mensen zou bedreigen.

Ter hoogte van de Gashouderstraat zagen de agenten een man die aan het signalement voldeed. Hij stond druk gebarend bij een passant.

De agenten reden richting de man met de bedoeling hem aan te spreken. Zij werden echter gewenkt door de passant, die aangaf dat de man een bijl bij zich had. De verdachte was inmiddels de Gashouderstraat ingelopen en stond druk met zijn armen te zwaaien. Hij bleef midden op straat stilstaan. De agenten liepen naar hem toe. De man sprak erg onsamenhangend en trok zijn T-shirt omhoog. Er stak een houtkleurig gekromd voorwerp uit zijn broeksband. Hem werd gevraagd zijn armen te spreiden, waardoor een van de agenten het voorwerp uit de broeksband kon trekken. Het voorwerp bleek een bijl te zijn. De man werd aangehouden voor verboden wapenbezit.
Provincie:
Tag(s):